Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، گردشگری روستایی یا بومگردی جزئی از گردشگری است که می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه و پایداری نواحی روستایی ایفا کند.

این نوع از گردشگری با تنوع‌بخشی به اقتصاد و بالا بردن شاخص‌های توسعه انسانی زمینه‌ساز جلوگیری از مهاجرت‌های روستایی و ایجاد اشتغال در روستاها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از مصالح بومی در اقامتگاه‌های بومگردی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت:‌ کسب و کارهای گردشگری روستایی یکی از عناصر مهم گردشگری به شمار می‌رود و اقامتگاه‌های بومگردی از مهمترین کسب و کارها در مناطق روستایی محسوب می‌شود.

نادر فلاحی گفت: این اقامتگاه‌ها از سوی وزارت میراث فرهنگی با عنوان اقامتگاه بومگردی معرفی می‌شود.

او افزود:‌ در سال‌های اخیر ظرفیت‌های موجود استان از قبیل تنوع زیستی، متریال‌های جذاب منطبق با اکوسیستم مناطق، تنوع آب و هوایی و فرهنگی از مشوق‌های لازم برای توسعه این نوع از گردشگری در استان اردبیل به شمار می‌رود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد:‌ استان اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود یکی از معدود استان‌های کشور است که ظرفیت توسعه گردشگری روستایی را دارد بر همین اساس شهرستان مشگین‌شهر به عنوان پایلوت توسعه طبیعت‌گردی در کشور در سال ۹۸ انتخاب شد.

فلاحی افزود: یکی از مولفه‌های اصلی این نوع از گردشگری در استان اردبیل تنوع مصالح استفاده‌شده در تجهیز اقامتگاه‌های بوم‌گردی است به طوری که در ۷ نقطه از استان ۷ نوع مصالح با توجه به اقلیم مناطق در ساخت این اقامتگاه‌های استفاده می‌شود.

هدفگذاری‌های توسعه بومگردی در آلاچیق‌های عشایری منطقه مغان

او افزود:‌ به طور مثال در مشگین‌‌شهر از سنگ در مناطق شمالی استان، در دشت مغان از خشت و گل و در مناطق جنوب استان و منطقه خلخال از چوب منطقه خلخال برای ساخت اقامتگاه‌ها استفاده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اظهار کرد:‌ اقامتگاه بومگردی کزج در خلخال، اکوکمپ دورنا در مشگین‌شهر و شئون در گرمی از جمله مهمترین اقامتگاه‌های بومگردی در استان است.

فلاحی گفت:‌ براساس هدفگذاری‌های صورت گرفته آلاچیق‌های عشایری در منطقه مغان از جمله برنامه‌های پیش‌بینی‌ شده برای رونق بومگردی با توجه به قابلیت‌های گردشگری منطقه در سالجاری است.

اقامتگاه‌های بومگردی، مکمل معیشت اقتصادی در روستاها

مسئول کمیته‌های تخصصی گردشگری استان اردبیل گفت:‌ احیای کالبد سنتی روستا و درگیر کردن جامعه محلی روستا در فعالیت‌های اقتصادی مکمل کشاورزی از اهداف توسعه بومگردی به شمار می‌رود.

علیرضا حسن‌پور افزود:‌ با توجه به اینکه اقتصاد کشاورزی مبتنی بر کشاورزی سنتی کفاف زندگی روستایی را نمی‌کند فعالیت‌های گردشگری روستایی می‌تواند به عنوان مکمل معیشت اقتصادی برای جامعه محلی بوده و در این زمینه نقش اساسی ایفا نموده و سایر فعالیت‌های روستایی را که در بستر زمان به ورطه فراموشی سپرده شده احیا کرده و زمینه‌ساز رونق کسب و کار محلی گردد.

او اظهار کرد:‌  احیای بافته‌های داری و صنایع دستی و بازگشت به آیین‌ها و سنن و شیوه زندگی چندین دهه قبل که خود جاذب گردشگر است، در توسعه واحدهای بوم‌گردی پیش‌بینی شده است.

مسئول کمیته‌های تخصصی گردشگری استان اردبیل گفت:‌ عدم توجه به مسائل زیستی و معیشت جوامع روستایی در سالیان گذشته به ویژه در شهرستان‌های مرزی سبب خالی شدن جامعه روستایی از نیروی انسانی فعال شده چرا که این افراد روستاها را به مقصد استان‌های دیگر به ویژه تهران و استان‌های شمالی ترک کرده‌اند و این امر باعث خالی شدن این جوامع از نیروی انسانی فعال و به تبع آن زمینه‌ساز کاهش فعالیت‌های کشاورزی و از بین رفتن فرصت‌های شغلی روستایی در این جوامع شده است.

حسن‌پور اظهار کرد: نگاه گردشگری به این جوامع در حال حاضر با راه‌اندازی و توسعه اقامتگاه‌های بومگردی به ویژه استفاده از جوانان تحصیل‌کرده این جوامع، کمک به پایداری اقتصادی در این روستاها بوده و انگیزه برای مهاجرت معکوس در شرف وقوع است.

او افزود:‌ در کنار توجه به توسعه اقامتگاه‌های بومگردی اساسی‌ترین بحث در این حوزه استفاده پایدار از محیط زیست و الگوپذیری این نوع اقامتگاه‌ها از طبیعت پیرامون خود و همچنین الگوبرداری از نوع معیشت، آیین و سنت‌های جامعه پیرامون خود می‌باشد.

 

 

 

تعریف مقصدهای خلاقانه گردشگری در روستاهای اردبیل

او افزود: استان اردبیل براساس چشم‌اندازهای پیش روی گردشگری خود اقدام به تعریف مقصدهای خلاقانه گردشگری نموده و مسیرهای گردشگری خود را براساس ظرفیت‌های هر منطقه طراحی و برنامه‌ریزی کرده است.

مسئول کمیته‌های تخصصی گردشگری استان اردبیل گفت: بر این اساس شهرستان خلخال که از شهرستان‌های کمترتوسعه‌یافته استان بوده و طبیعت و به ویژه جوامع روستایی آن بکر و دست‌نخورده است، زمینه مساعدی را برای توسعه این نوع از گردشگری دارا بوده و در کنار این شهرستان، شهرستان‌های گرمی و مشگین‌شهر نیز از قابلیت‌های توسعه بومگردی برخوردار می‌باشند و این نگاه به گردشگری استان  بر اساس همان محور شمال - جنوب استان تعریف می‌شود.

اردبیل ظرفیت ایجاد ۱۵۰ واحد اقامتگاه بومگردی را دارد

حسن‌پور با اشاره به هدفگذاری وزیر میراث فرهنگی مبنی بر ایجاد دو هزار واحد بومگردی در کشور افزود:‌ با توجه به ظرفیت‌های جغرافیایی استان، قابلیت ایجاد ۱۵۰ واحد اقامتگاه بومگردی در استان وجود دارد.

او با بیان اینکه اساس توسعه گردشگری استان اردبیل بر محور شمال - جنوب پایه‌گذاری شده است، تصریح کرد:‌  مناطق جنوبی و شمالی استان از ظرفیت ویژه در جهت توسعه روستایی با رویکرد اقامتگاه‌های بومگردی برخوردار است و این امر در راستای توزیع متوازن گردشگری مورود توجه قرار گرفته است.

مسئول کمیته‌های تخصصی گردشگری استان اردبیل با اشاره به پتانسیل‌های منحصر به فرد گردشگری استان برای توسعه بومگردی از نظر زیستی  اظهار کرد: ‌در حال حاضر ۶۶ اقامتگاه بومگردی در استان دارای مجوز و فعال هستند و ۲۲ مورد نیز در دست احداث است.

حسن‌‌پور بیان کرد:‌ بومگردی یکی از اولویت‌های گردشگری استان در سال پیش رو است و در این حوزه هدفگذاری‌های اساسی انجام شده است.

او با اشاره به اقامتگاه بومگردی کزج و ویژگی منحصر به فرد آن از نظر معماری سنتی و پلکانی که آن را در بین ۱۰ بافت حائز اهمیت قرار داده است، افزود: تمامی شهرستان‌های استان به لحاظ تنوع زیستی، قابلیت توسعه این نوع از گردشگری را دارند.

با توجه به اهمیت بومگردی در توسعه کسب و کارهای گردشگری روستایی و تاثیرگذاری این سبک از گردشگری در ماندگاری روستاییان در زادگاه خویش و حتی  تاثیر ارزشمند آن بر تقویت مهاجرت معکوس و گردشگرپذیر کردن روستاها فعالیت‌های بومگردی در روستاها نیازمند رونق هر چه بیشتر است.

انتهای پیام/ع

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی اقامتگاه بومگردی صنایع دستی اشتغال اقامتگاه های بومگردی نوع از گردشگری اقامتگاه بومگردی استان اردبیل گفت گردشگری روستایی توسعه بومگردی میراث فرهنگی صنایع دستی اقامتگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۲۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت اول ما توسعه روستایی است

‌همایش شوراهای اسلامی روستاهای بخش کاخک گناباد با حضور دکتر محمدپور نماینده منتخب مردم شریف شهرستان‌های گناباد و بجستان، نصیری فرماندار گناباد، حجة الاسلام خاکشور امام جمعه ششتمد، بخشدار کاخک، جمعی از مدیران ادارات، دهیاران و اعضای شوراهای بخش کاخک در امامزاده محیی‌آباد برگزار شد.

دکتر محمدپور در این همایش ضمن تاکید بر اینکه اولویت ما توسعه روستایی است، گفت: اقدامات خوبی در بخش کاخک اتفاق افتاده است و آن چیزی که به عنوان اولویت اول ما در جلسات مقدماتی مجلس با وزرا در سطح ملی و نمایندگان استان پیگیری شده، مدیریت و توسعه روستایی است.

نماینده منتخب مردم ضمن تاکید بر اصلاح قوانین متعدد در مجلس که موجب تاخیر یا عملیاتی نشدن کارها می شود، اظهار داشت: این قوانین باید با برنامه ریزی صحیح اجرا شوند و مسئولان گره‌ها و کاغذ بازی‌ها را در جهت توسعه روستاها بردارند.

وی در ادامه سخنان خود ضمن نوید خبر خوش به کشاورزان منطقه مبنی بر عدم قطع برق در تابستان امسال خاطر نشان کرد: با پیگیری های استانی و ملی انشاله امسال قطعی برق در چاه موتورهای کشاورزی نخواهیم داشت.

دکتر هادی محمدپور ضمن یادآوری تبعات خشکسالی، کمبود بارندگی و منابع آبی در شهرستان‌های گناباد و بجستان گفت : باید با اختصاص اعتبار مناسب، به احیای قنوات و طرحهای آبخیزداری حوزه انتخابیه توجه بیشتری شود.

نماینده منتخب شهرستان گناباد و بجستان در ادامه سخنان خود در جمع شوراهای روستاهای بخش کاخک با اشاره به لزوم توجه به ایجاد زیرساخت‌های نهضت ملی مسکن به خصوص تامین آب، برق و گاز گفت: اکثر دغدغه ما در حوزه تامین آب است؛ ما بدون واحدهای مسکن ملی، هنوز هم ۹۰ لیتر در ثانیه آب کم داریم؛ پس در فرصت باقیمانده تا شروع تابستان باید تلاشمان را برای جبران این کمبود، بیشتر کنیم.

وی با اشاره به اقدامات خوبی ک در نهضت ملی مسکن انجام شده این نکته را یادآور شد: اگر مشکلات نهضت ملی مسکن و نحوه واگذاری را نتوانیم مدیریت کنیم، ۲ تا ۳ سال آینده نخواهیم توانست تبعات آن را حل کنیم.

دکتر محمدپور در پایان، ضمن تقدیر از زحمات تمام شوراها و دهیارهای بخش کاخک گفت: اعتبارات خوبی برای روستاها از جمله: سنگ فرش معابر در حال پیگیری می‌باشد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903377

دیگر خبرها

  • اولویت اول ما توسعه روستایی است
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • هزینه ۳۵ درصد وجوه سیب‌زمینی انبار شده در اردبیل پرداخت شد
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود